Citizenship in Germany- Passport

شهروندی یا اخذ تابعیت آلمانی

براساس پاراگراف 10 قانون اخذ تابعیت کشور آلمان، چنانچه شما بصورت قانونی بمدت 8 سال مداوم در کشور آلمان اقامت داشته باشید، و براساس پاراگراف 80 همان قانون صلاحیت سنی و قانونی برای اخذ تابعیت کشور آلمان داشته باشید، حق تقاضای برخورداری از تابعیت کشور آلمان را خواهید داشت. این مدت زمان تحت شرایط خاصی به شش سال تقلیل خواهد یافت.

تابعیت کشور آلمان به چه معنی است؟

وقتی شما درکشورآلمان حتی با اجازه اقامت دائم زندگی می کنید، بازهم در برخی موارد نسبت به شهروندان تبعه کشورآلمان از حقوق و مزایای کمتری برخوردار خواهید بود.

به همین دلیل بسیاری ازدارندگان اقامت دائم، مایلند که تابعیت کشور آلمان را بدست آورند.

تابعیت کشور آلمان، حقوق و مزایای زیر را برای شما به ارمغان می آورد:

  1. حق مسافرت آزادانه و بدون نیاز به اخذ ویزا به 177 کشور جهان! پاسپورت کشور آلمان یکی از معتبرترین پاسپورتهای جهان است!
  2. حق زندگی، کارو تحصیل بدون پرداخت هزینه تحصیل در کشور آلمان.
  3. حق زندگی، کارو تحصیل در بریتانیای کبیرو سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا با سختگیری اندک.
  4. حق شرکت آزادانه درتمام انتخابات ایالتی و فدرال دولت آلمان.
  5. حق تشکیل گروهها و اتحادیه های صنفی و اجتماعی و برگزاری همایش و تظاهرات.
  6. حق برخورداری از حفاظت کنسولی.
  7. حق نامحدود برخورداری از استخدام در تمام مشاغل.
  8. حق ورود در سیستم دولتی به عنوان کارمند دولت.

در کنار تمامی این مزایا و برخورداری ازحقوق قانونی، وظایفی نیز برای یک شهروند آلمانی از جمله ادغام در جامعه واحترام به تمامی قوانین و مقررات و حتی مقررات مربوط به خدمت سربازی نیز وجود خواهد داشت.

شرایط مورد نیاز برای اخذ تابعیت کشور آلمان

  1. شما می بایست به مدت 8 سال مداوم در کشور آلمان اقامت داشته باشید. این مدت در صورت پشت سر گذاشتن و قبولی درآزمون های ادغام موسوم به اینتگراسیون به 7 سال و در صورت داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی از یکی از دانشگاههای آلمان به 6 سال کاهش خواهد یافت. اگر چنانچه متقاضی با یک تبعه کشور آلمان ازدواج کرده باشد، با درنظر گرفتن شرایط مندرج در پاراگراف 9 قانون تابعیت کشورآلمان، این مدت به سه سال تقلیل خواهد یافت.
  2. شما می بایست دانش زبان آلمانی را به میزان کافی داشته باشید. (در برخی شرایط استثنایی، متقاضی ممکن است از این بند معاف شود.)
  3. شما می بایست منابع مالی کافی و منظم برای تامین هزینه های زندگی خود و خانواده خود در کشورآلمان داشته باشید. این بدین معناست که یک منبع درآمد ثابت و مشخص که تکافوی هزینه های زنگی شما و اعضای خانواده تان را بدهد می بایست وجود داشته باشد به نحوی که نیازی به کمکهای دولتی نداشته باشید.

نکته: لطفا توجه داشته باشید که به این منظور، برای کسانی که کارمند هستند، وجود قراردادکار و فیش حقوقی، و برای صاحبان مشاغل و افراد خویش فرما، ثبت تجاری و رسمی شرکت، لیست سهامدارن، خلاصه ثبت تجاری، پرداخت مالیات مداوم و تایید حقوق بازنشستگی مورد نیاز خواهد بود.

  1. عدم وجود سوء پیشینه ارتکاب جرم در پرونده شما در طول مدت اقامت
  2. قبولی درامتحان شهروندی (در برخی موارد خاص ممکن است متقاضی از این شرط معاف گردد.)
  3. داشتن قرارداد کافی بیمه درمانی
  4. نفی هرگونه تابعیت قبلی (تبعه ایرانی جزء استثنائات هستند و می توانند با وجود داشتن تابعیت ایرانی، تقاضای تابعیت آلمانی نمایند.)
  5. پرداخت هزینه های اداری اخذ تابعیت که برای بزرگسالان 255 یورو و برای افراد خردسال 51 یورو می باشد.

اثبات دانش کافی زبان آلمانی برای اخذ تابعیت

  1. داشتن مدرک زبان آلمانی با قبولی در امتحانات رسمی مخصوص مهاجران و مورد قبول دولت آلمان
  2. داشتن مدرکی که نشان می دهد شما دوران راهنمایی یا دبیرستان را به مدت 4 سال با موفقیت در یکی از مدارس آلمان پشت سرگذاشته اید.
  3. داشتن مدرک فارغ التحصیلی از یکی از دانشگاههای آلمان

نکته: اگر چنانچه هیچکدام از مدارک فوق را ندارید، با وکیل متخصص در این زمینه مشورت کنید تا شاید یکی از راههای استثنایی اخذ تابعیت بدون داشتن مدرک زبان آلمانی، شامل حال شما شود.

پروسه و نحوه چگونگی اخذ تابعیت آلمانی

اگر شما تمام یا بیشتر شرایط بالا را دارید می توانید پروسه اخذ تابعیت خود را آغاز نمایید.

شما می توانید با یک وکیل متخصص در این موضوع مشورت کنید تا از شرایط استثنایی مندرج در قانون برای بررسی تقاضای خود برخوردار شوید و یا شخصا این پروسه راآغاز نمایید.

در آغاز می بایست برای دریافت فرمهای مخصوص تقاضا به اداره مهاجرت محل سکونت خود بروید.

اداره مهاجرت برای رسیدگی به تقاضای تابعیت مسئولیتی نخواهد داشت. شما بعد از تکمیل فرمها وآماده کردن تمامی مدارک مورد نیاز می بایست به اداره مربوط به امور تابعیت مراجعه نمایید.

بررسی مدارک مربوطه و درنظر گرفتن شرایط فردی هر متقاضی، مشورت با وکیل متخصص به شما کمک بزرگی خواهد نمود.

باتوجه به شهرو ایالت محل سکونت شما و درنظرگرفتن بسیاری از فاکتورها، به تقاضای شما ظرف مدت سه تا شش ماه رسیدگی خواهد شد و نتیجه آن به شما ابلاغ خواهد شد.

نکته مهم:

اتباع کشورسوئیس، کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهایی که قانونا اجازه ترک تابعیت را به اتباع خود نمی دهند، از جمله: ایران، سوریه، الجزیره و بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین، امکان دو تابعیتی شدن را دارند.